Kerstcircus Groningen pakt z’n (natte) boeltje weer in

De grote tent is al weg en binnenkort vertrekken ook de staltent en de laatste woonwagens van het tweede Renz Kerstcircus weer uit de stad Groningen.

,,We gaan terug naar onze winterstallingen, op verschillende plekken’’, zegt woordvoerder Jan Hoekstra van Circus Renz-Berlin.

Het circus stond een paar weken met een speciaal kerstprogramma op een nieuwe locatie met veel voorbijgangers op bedrijventerrein Winschoterdiep.

,,We weten niet of dat heeft bijgedragen aan het succes, maar ik denk het wel. We waren naast de Finse haven aan de Helsinkistraat fantastisch zichtbaar en hebben heel goed gedraaid. De voorstellingen trokken bijna tienduizend bezoekers.’’

Noodlocatie kwam pas op laatste moment in beeld

Dat was voor de noodlocatie boven verwachting. Renz was liever neergestreken op het voormalige Suikerunieterrein maar dat bleek eind vorig jaar totaal ongeschikt. Op het laatste moment kwam de plek in beeld die zo goed uitpakte.

Of het Suikerunieterrein volgend jaar voldoende is opgeruimd voor een terugkeer van het kerstcircus is onduidelijk. Volgens Hoekstra staat een reprise van Renz-Berlin’s Kerstcircus in Groningen op de agenda.

,,Dit was de tweede keer. Er blijkt behoefte aan te zijn en nu moeten we er maar een traditie van maken.’’

Natte boel

Een terugkeer naar de Helsinkistraat is niet vanzelfsprekend want er kleefden ook nadelen aan het terrein. ,,We stonden op een grasveld en het regende veel. Dat kwam het terrein niet ten goede, maar we hebben geluk gehad. De tent is keurig droog gebleven, het kon allemaal net.’’

In de wetenschap dat het Suikerunieterrein volop in ontwikkeling is (‘‘We moeten afwachten of daar genoeg ruimte overblijft voor een circus’’) en het Stadspark niet alleen een hoge huurprijs vergt maar ook alleen maar gras is (,,Daar kan in de winter ook veel kapot gaan’’) hoopt Hoekstra op de komst van een permanent verhard evenemententerrein in de stad. Daar is volgens hem al behoefte aan sinds het Circusterrein aan de Korreweg verdween.

Renz-Berlin trekt vanaf eind maart weer als ‘gewoon’ circus door het land.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.