Kerstmis in het Noorden

Warme truien, chocolademelk en glühwein, het is weer kerstmis. Dagblad van het Noorden reed een rondje door Groningen en Drenthe om de mooiste kerstplaatjes vast te leggen.

De laatste loodjes

Fonduën natuurlijk, zoals elk jaar. Inger van der Lei uit Harkstede doet nog even de laatste boodschappen voor het kerstdiner in Hoogezand. Sauzen, fris en heel veel ijs. ,,Iedereen wil altijd wat anders en wat er overblijft dat is voor mij.’’

Kerst in het Noorden

Verlichte straten

Assenaar Henk Knol verlicht al zestien jaar zijn huis in de Hortensiastraat. Zijn huis is ondertussen een bezichtiging geworden. Knol: ,,Af en toe komen mensen gewoon langs met een taxi, om even te kijken!"

Kerstkoopavond

Nog even een armbandje of een geurtje halen. De Groningse binnenstad was aan het eind van de middag afgeladen met shoppers, op zoek naar lastminute-cadeaus of gewoon een kerstwandeling.

Kerst in het Noorden

Herderstocht Balloo

De herderstocht in Balloo werd druk bezocht op kerstavond. Auto's stonden in een eindeloos lint geparkeerd in de berm en werden door vrijwilligers naar grote parkeerplaatsen gedirigeerd. Bij de schaapskooi zong een koor kerstliederen, werd warme chocolademelk geschonken en konden kinderen de schapen zien.

Kerstmannen op de Grote Markt 

Weinig kerstmannen in Groningen dit jaar maar de viskraam op de Grote Markt had er eentje neergezet die wel een dansje wilde maken met de voorbijlopende kinderen.

Kerst in het Noorden

Dennie de Wensboom

In de kerstballen van Dennie de Wensboom op de Grote Markt is nog net het Stadshuis te zien.

Kerstnachtdienst in Assen

De kerstnachtdienst in de Jozefkerk in Assen werd weer goed bezocht.

Lees ook: Waar gaan we naar toe met kerst?

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.