Kerstsingle voor Weekendschool Groningen

In de geheel vernieuwde radiostudio van stadsomroep OOG in Groningen hebben Harry en Milano Waterloo woensdag het eerste exemplaar van de single Kerst is voor iedereen gepresenteerd aan Inge van der Veen van IMC Weekendschool Groningen. De opbrengst van de single, gezongen door Henk Wijngaard, Wimmie Bouma, Monica West en Bernardine Waterloo, komt geheel ten goede aan de Weekendschool.

Van der Veen, locatiemanager van de Groningse vestiging van de Weekendschool is blij met de geste van de gebroeders. De Weekendschool draait zonder overheidssteun en is geheel afhankelijk van giften van sponsors en fondsen. ,,De titel van de cd dekt de lading. Kerst is voor iedereen. De Weekendschool biedt onderwijs voor iedereen. Zien wat er te koop is in de wereld is er ook voor iedereen. De mannen Waterloo doen dit vanuit een goed hart.”

IMC Weekendschool is een van de tien Weekendscholen in Nederland. Het is een school voor aanvullend onderwijs voor kinderen uit de wat zwakkere wijken zoals De Hoogte, Oosterpark, Beijum en Lewenborg. Kinderen uit groep 7 van de basisschool kunnen instromen. De lessen vinden op zondagen plaats in het onderwijscentrum van het UMCG.

Nieuwsgierig
,,Ze komen naar de Weekendschool omdat ze nieuwsgierig zijn. We bieden ze in een snelkookpan van drie jaar een heel programma van academische en culturele vakken. We gaan op pad met vrijwillige gastdocenten en laten kinderen kennis maken met allerlei beroepen. Wat doet een chirurg, een advocaat of een archeoloog. We prikkelen de nieuwsgierigheid van de kinderen”, zegt Van der veen. Iedere zondag zijn er honderd kinderen actief.

De gebroeders Waterloo maken in hun vrije tijd radio- en televisieprogramma's voor OOG over Hollandse muziek. Jaarlijks maken ze een kerstsingle. Deze keer namen ze in de Mastersoundstudio in Muntendam het door Nils Lingbeek geschreven lied Kerst is voor Iedereen op. Annelies van Santen van OOG suggereerde het goede doel voor dit jaar.

Activiteiten
,,Ik kreeg kippenvel toen ik ervan hoorde”, zegt Milano over de activiteiten van de Weekendschool. ,,Heel veel kinderen in achterstandwijken kunnen zo wat bijleren Zo wordt ze een betere toekomst geboden. Harry heeft een andere motivatie voor het goede doel. ,,Ik ben opgegroeid in een warm gezin. Die warmte gun ik anderen ook.”

De cd-single is te koop bij de frietkramen van de Belg Waterloo op de Grote Markt in Groningen en in Zuidlaren. Het lied is via alle bekende kanalen op internet ook te downloaden.

Op de foto: Harry (links) en Milano Waterloo presenteren de kerstsingle aan Inge van der Veen van de Weekendschool. Op de voorgrond OOG-presentatrice Annelies van Santen. Foto: DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.