Kids2b krabbelt eindelijk weer op

Het aantal kinderen dat wordt opgevangen door kinderopvangorganisatie Kids2b vertoont voor het eerst dit jaar een lichte groei.

Dat meldt directeur-bestuurder Giena van der Veen (55) aan de vooravond van de viering van het kwart eeuwbestaan van de kinderopvangorganisatie in Noord-Groningen. ,,Na vele jaren van afkalven zagen we de laatste tijd dat het aantal kinderen dat wij opvangen, aan het stabiliseren is. Om grote aantallen gaat het vooralsnog niet. Maar het laatste jaar is sprake van een voorzichtige groei.’’

Groei

Op dit moment vangt Kids2b - verspreid over 36 locaties in acht gemeenten in Noord-Groningen - wekelijks rond de 1350 kinderen op. Het gaat hierbij om dagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. In het verleden was dit aantal aanzienlijk hoger. ,,Wij kijken terug op twee roerige reorganisaties. In de periode rond de economische crisis is onze organisatie met 40 procent gekrompen’’, zegt Van der Veen.

Jubileumviering

De jubileumviering komt wat haar betreft dan ook op het juiste moment: ,,We zijn over het dieptepunt heen. Van 229 medewerkers is de organanisatie afgeslankt tot 145 personeelsleden. Die zijn deze week gestoken in een nieuw bedrijfstenue. Zo’n tenue is goed voor de herkenbaarheid. Ouders hechten hieraan.’'

Activiteiten

Op alle locaties van Kids2b vinden deze week feestelijke activiteiten plaats om het jubileum luister bij te zetten. Vanmiddag vindt in Ten Boer een symposium plaats over kinderopvang. Belangrijke ontwikkeling in deze sector is de vorming van kindcentra, waarbij kinderen van nul jaar tot aan de overstap naar het voorgezet onderwijs worden opgevangen. ,,Behoefte aan scholing verschilt per individueel kind. Zo’n professionele kindvoorziening biedt de mogelijkheid om maatwerk aan te bieden’', meent Van der Veen.

Zij vergelijkt haar opvangorganisatie met een opgroeiend mens. ,,Wij hebben te maken gehad met allerlei groeistuipen. In de jaren negentig was kinderopvang booming business. De subsidie van de overheid steeg tot grote hoogte.

Cadeau

Tijdens het symposium wordt het prentenboek Feestvarkentjes gepresenteerd dat is geschreven door Kids2b-pedagoog Wietske Couperus. Alle gezinnen met een kind jonger dan vier jaar krijgen dit boek cadeau. Kinderen zijn gevraagd een kunstwerk te vervaardigen over het thema Feestvarkentjes. De bezoekers mogen dit waarderen door een donatie te doen. De opbrengst gaat naar kinderkankerfonds Kika.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.