Kiel ziet goededoelenwedstrijd in gevaar komen: 10.000 gele eendjes badderen nu in Noordzee

In het Duitse Kiel maken ze zich zorgen over de komende Duck Race, een populaire goededoelenwedstrijd met badeendjes in de haven: de badeendjes liggen waarschijnlijk op de bodem van de Noordzee.

De 10.000 gele eendjes zaten in een van de containers die de MSC Zoe verloor in de nacht van 1 op 2 januari boven de Wadden. De badeendjes waren op weg van de fabriek in China naar Kiel, schrijft de Kieler Nachrichten.

Honderden bezoekers

En daar zitten ze nu met de handen in het haar voor de komende 'Kieler Entenrennen', een goededoelenrace met badeendjes in de haven van Kiel. Al sinds 2006 badderen duizenden gele badeendjes in de haven. Ze leggen - allemaal genummerd - een parcours af. Geld dat wordt opgehaald met de race gaat ieder jaar naar een goed doel. De Duck Race trekt ieder jaar honderden bezoekers.

Dit jaar staat de wedstrijd gepland op 12 mei. Volgens de organisatoren komt de wedstrijd niet in gevaar. Ze denken met een spoedlevering snel nieuwe eendjes te krijgen, al vrezen ze er wel voor dat ze niet op tijd alle eendjes kunnen nummeren. De organisatie zou in februari met tientallen vrijwilligers de eendjes stickeren, die actie gaat voorlopig niet door.

291 containers

De MSC Zoe verloor in totaal 291 containers. De badeendjes kunnen ook zitten in één van de ruim 400 beschadigde containers die nog aan boord stonden en in Bremerhaven aan wal zijn gebracht.

Zo ziet de bodem van de Noordzee er uit na de containerramp
Lees verder
Animatie: Zo ging het mis op de vaarroute van de MSC Zoe
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.