Kiezend Muntendam loopt maar matig warm voor Midden-Groningen (+video)

Hoe ironisch kan het zijn: stemmen in het gemeentehuis van Muntendam voor Midden-Groningen. De nieuwe herindelingsgemeente maakt namelijk een eind aan de politiek-bestuurlijke geschiedenis in het dorp zelf. Stemmende en niet-stemmende Muntendammers lopen woensdag dan ook nog maar matig warm voor de nieuwbakken gemeente.

Voorzieningen en Veendam

,,Ik vind het eigenlijk niks. Sommige voorzieningen zijn straks misschien wel iets verder weg en volgens mij passen we ook beter bij Veendam”, geeft thuisblijver Alie Drenth haar kijk op de zaak. Dit gevoel wordt bij korte navraag tamelijk breed gedeeld, ook onder mensen die hun burgerlijke plicht wel vervullen.

Een positieve uitzondering

Om elf uur ’s ochtends bedraagt de voorlopige opkomst in het gemeentehuis van Muntendam ruim 8,5 procent. Met 118 stemmers op dat tijdstip springt dit stembureau er qua opkomst wel in positieve zin uit. De gemiddelde opkomst over alle stembureaus lag om 11.00 uur namelijk op slechts 4,2 procent.

In het gemeentehuis van Muntendam kunnen kiezers, net als bij alle overige stembureaus in de huidige gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren, tot 21.00 uur vandaag stemmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.