Kijk in de Vegte uitgekozen voor provinciale foto-opdracht

Fotografe Marieke Kijk in de Vegte uit Peize mag dit jaar de Post Middendorp Opdracht 2016 van de provincie Groningen invulling geven. Het thema van de fotoserie is ‘water’.

De Post Middendorp Opdracht is een tweejaarlijkse opdracht waarbij een fotograaf, voorgedragen door een commissie, een fotoserie mag maken over een thema binnen de provincie. Het heeft als doel de fotografie in het Noorden te bevorderen. Kijk in de Vegte krijgt 8500 euro ter beschikking om een indrukwekkende fotoserie te maken.

De commissie meent dat de opdracht goed aansluit bij het werk van Kijk in de Vegte, omdat het landschap een veelvoorkomend onderwerp is in haar werk. Degenen die haar voor deze opdracht uitkozen, zijn vorige winnaar Eva Gjaltema-Thedens, fotograaf Harry Cock en lector Anne Nigten van de Academie Minerva.

De in Oss geboren Kijk in de Vegte werkt als freelancer voor verschillende opdrachtgevers, met name uit het Noorden. Daarnaast is ze ook docente en mentor op de Fotolocatie in Haren en op Academie Minerva, te Groningen, waar ze zelf eveneens studeerde.

Nu mag ze haar creativiteit tonen voor de opdracht die in 1989 voor het gegeven werd. De naam ervan is ontleend aan de arts Pieter Bloemers Middendorp en de fotograaf Tonnis Post.

De komende serie moet in oktober klaar zijn, waarna zij wordt gepresenteerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.