Kinderen, jongeren en studenten gratis naar Groninger Museum

Het Groninger Museum is met ingang van 1 september gratis toegankelijk voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en studenten die in de stad een studie volgen.

Het museum hoopt onder meer een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het culturele klimaat en wil ook de algemene ontwikkeling van jonge mensen bevorderen.

,,Een bezoek aan het museum biedt jongeren kennis en inspiratie over kunst, vormgeving, architectuur, geschiedenis en erfgoed. Ook krijgen ze toegang tot tijdelijke tentoonstellingen die hun horizon verbreden en de persoonlijke identificatie met Groningen versterken’’, stelt het museum.

De regeling is mede mogelijk gemaakt door afspraken tussen de gemeente, Rijksuniversiteit, Hanzehogeschool, het UMCG, provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.

Op 1 september is een feestelijke aftrap met verschillende activiteiten voor de doelgroep. De studentvrijwilligers van het Groninger Museum geven speciale rondleidingen en er zijn activiteiten van de kinderclub.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.