Klachtenregen deert Paradigm niet

Het vierdaagse Paradigm Festival in Groningen (vrijdag-maandag) begint zaterdag met een wat lager volume. De geluidstechniek is vrijdagavond aangepast naar aanleiding van een grote stroom overlastklachten. Het housefeest gaat wel gewoon verder.

Volgens de organisatie van het festival, dat 72 uur onafgebroken duurt (tussen 24 en 12 uur binnen, de rest van de dag buiten), nam het aantal klachten na een aanpassing van de lage frequenties duidelijk af.

Toch bleven talloze Stadjers gisteravond per telefoon, twitter en de nieuwe geluidsApp MoSART mopperen over de muziek. Die was tot 24 uur kilometersver van het festivalterrein (voormalig Suikerunieterrein) te horen en te voelen, tot aan de wijk Beijum toe.

Tijdens een evaluatie met de gemeente, die zelf metingen verrichtte, bleek zaterdagmorgen dat de geluidsnormen niet zijn overschreden en dat de stad dus niet ingrijpt. Het festival houdt het volume vandaag vrijwillig wat zachter,zolang het publiek zaterdag nog niet in groten getale voor de podia staat.

,,We doen er naar redelijkheid alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hopelijk gaat de wind vanavond liggen en heeft ervaart de stad minder last’’, aldus een woordvoerder. Het festival maakt voor het eerst gebruik van deze locatie. ,,We gaan na afloop zeker kijken wat we er volgend jaar aan kunnen doen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.