Kledingbank Maxima breidt uit naar Delfzijl

DELFZIJL Kledingbank Maxima opent eind deze maand een nieuwe vestiging in Delfzijl. De voorziening komt op de eerste verdieping van de bibliotheek.

De huur wordt de eerste vijf jaar gesubsidieerd door de gezamenlijke sociale dienst van Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Wethouder Meindert Joostens (ChristenUnie) van Delfzijl: ,,De drie gemeenten zien de komst van de kledingbank als een waardevolle aanvulling op hun armoede- en minimabeleid.''

Maxima heeft al vestigingen in Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Winschoten. In maart komt er kledingbank in de stad Groningen. Het aanbod in de winkels bestaat uit dames-, heren- en jongens- en meisjeskleding. Er is zowel gebruikt, als nieuw uit restpartijen van winkels. Mensen uit Delfzijl, Appingedam en Loppersum, met een uitkering of met een laag inkomen tot 110 procent van de bijstand, mogen er twee keer per jaar gratis winkelen.

Foto: Sina van Hoove en Anja Brink (vanaf links), voorzitter en secretaris van Maxima en wethouder Meindert Joostens van Delfzijl ondertekenen het contract.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.