Kledingwinkel Men At Work is definitief failliet

Kledingwinkel Men At Work, met een vestiging in de Groningse Herestraat, is failliet verklaard. Het bedrijf kreeg afgelopen vrijdag al uitstel van betaling, waarna bewindvoerder Evert Baart uitzocht of een faillissement nog afgewend kon worden. Dat blijkt nu toch onontkoombaar.

Baart onderzoekt nu als curator of er een doorstart mogelijk is voor de kledingwinkel. Hij streeft ernaar de meeste winkels voorlopig open te houden, behalve de kleinere filialen. Welke vestigingen in die categorie vallen, is nog niet bekend.

Het faillissement heeft betrekking op de 27 winkels in Nederland van Men At Work, met in totaal ongeveer 425 personeelsleden. De keten heeft ook drie vestigingen in België, maar die vallen niet onder de failliet verklaarde bv.

Problemen

Eerder deze maand werd al dat de Nederlandse keten financieel in de problemen zat, waarna verschillende maatregelen werden getroffen. Zo werd een onbekend aantal personeelsleden ontslagen, stopte de samenwerking met merken en was er uitverkoop in veel vestigingen. De webwinkel werd afgelopen vrijdag gesloten.

Men At Work kwam ook al in 2007 en vorig jaar in de problemen. Oprichter Marcel van Gelderen kocht om die reden de keten tot twee keer toe terug van investeerders. Ook nu was het winkelconcern weer in zijn bezit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.