Kleine festivals bij nieuw fietspad over Groningse dijk

Vier minifestivals zetten 4 juni het evenement Over de Vloed - langs 90 kilometer Groningse dijk - luister bij. Allemaal hebben ze een andere opzet.

Over de Vloed is een singer-songwriterfestival dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juni. Het is opgezet om de opening van het fietspad ‘Kiek over Diek’ langs de Groningse dijk te vieren. Het nieuwe fietspad verbindt het meest westelijke punt Lauwersoog met de meest oostelijke plaats in de provincie, Nieuw Statenzijl.

Het festival is samen met de inwoners en ondernemers van het gebied opgezet. Onder meer de namen van Waylon en Janne Schra prijken op het muziekprogramma.

Gratis minifestivals

Naast het algemene programma zijn er op 4 juni op vier plekken bij de dijk gratis minifestivalletjes. Zo wordt er bij het Ambonezenbosje bij Finsterwolde een festival op poten gezet dat is geïnspireerd door het muziekfestival Hongerige Wolf. Naast muziek is er plek voor beeldende kunst, korte film en tal van workshops. Tussen Noordpolderzijl en de Eemshaven kunnen bezoekers langs een twintig kilometer lange route genieten van kunst, cultuur en theater, terwijl op een locatie in Lauwersoog liefst dertig singer-songwriters zullen optreden.

In Termunterzijl wordt zelfs twee dagen lang gefeest met muziek, een optocht en een braderie. De programma’s voor de minifestivals zijn grotendeels rond en kunnen op de site van het festival gevonden worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.