Klemmend beroep op (ex)-zorgmedewerkers in coronacrisis. Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland kan alle handen gebruiken

Ziekenhuizen staken alle niet-acute zorg vanwege toename Covid-19. ANP

Het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN) is hard op zoek naar (ex)-zorgmedewerkers die de komende tijd inzetbaar zijn. Als gevolg van de vele coronabesmettingen en ziekte, ook onder zorgpersoneel, neemt de druk in de zorg verder toe.

Verpleeg- en verzorgingshuizen in de provincie Groningen hebben inmiddels de noodklok geluid en de Veiligheidsregio Groningen heeft de hulp ingeroepen van Defensie. Militairen worden vanaf vandaag ingezet voor tijdelijke ondersteuning.

In Drenthe en Friesland lijkt de druk op dit moment nog net iets minder hoog, maar ook daar geldt dat de situatie volgens het AZNN zorgelijk is.

Verpleegkundigen en verzorgenden gezocht

Zij doet dan ook een klemmend beroep op (ex)-zorgmedewerkers om te helpen. Vooral verpleegkundigen en verzorgenden zijn heel hard nodig, schrijft ze in een persbericht. Ook mensen zonder zorgopleiding kunnen zich aanmelden om professionals te ondersteunen.

Mensen die hulp kunnen en willen bieden kunnen zich melden via www.extrahandenvoordezorg.nl. (Para)medische studenten kunnen terecht op www.covidvrijwilliger.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus