Kletsnatte overvaller zonder schoen aangehouden

Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die verdacht wordt van twee diefstallen aan de Hoornsedijk, is zondagmiddag na een lange zoektocht aangehouden.

De politie kreeg zondagochtend een melding dat een 52-jarige vrouw uit Groningen was beroofd van haar telefoon aan de Hoornsedijk. De dader rukte fietsend de telefoon uit de handen van de zoon van de vrouw, maar kwam bij die actie ten val en ging er te voet vandoor.

De politie ging op zoek naar de dader en kreeg tijdens de zoekactie een tweede melding van een overval op de Hoornsedijk. Hierbij werd een 63-jarige vrouw van haar fiets getrokken. Getuigen kwamen toegesneld, waarna de man op de vlucht sloeg.

Voorbijgangers waarschuwden de politie tijdens hun zoektocht dat ze een man in de bosjes hadden zien liggen. De politie kwam de man op het spoor, die vervolgens het kanaal in sprong en naar een eiland zwom. De politie verloor de man vervolgens weer uit het oog en riep hierna via sociale media uit te kijken naar een kletsnatte man die bovendien een schoen miste.

Later die dag is de man aangehouden op basis van het signalement. Oplettende voorbijgangers hadden de politie die in de omgeving postte gewaarschuwd. De verdachte zit vast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.