Knelpunt sport in Groningen opgelost

Knelpunten op diverse sportcomplexen in Groningen worden nog dit jaar opgelost. De gemeente heeft er anderhalve ton voor beschikbaar.

Verlichting

Een van de eerste knelpunten die wordt opgelost is de elektriciteitsvoorziening op sportpark Hoogkerk. Op dit moment is het niet mogelijk de lichtmasten op het hoofdveld en de trainingsvelden tegelijkertijd te gebruiken.

Voor 50.000 euro wordt hieraan een einde gemaakt. Ook uitbreiding van de verlichting moet in de toekomst mogelijk zijn.

Voorzieningen

Bij voetbalclub Velocitas wil de gemeente een oefenveld van kunstgras voor pupillen aanleggen. Nu nog is er alleen een oefenveldje van natuurgras. Door de ombouw en de aanleg van kunstgras kunnen er ook jeugdwedstrijden gespeeld worden. Dat neemt voor de club een knelpunt weg in het drukke zaterdagschema.

Op de atletiekbaan in het Stadspark heeft Atletiek Groningen al geruime tijd de wens voorzieningen aan te leggen voor gehandicapte sporters. Daarnaast wil de club voorzieningen in Kardinge om ook in de wintermaanden te kunnen trainen. De gemeente denkt voor ongeveer 20.000 euro een bijdrage te kunnen leveren.

Voor de clubs op de Esserberg is parkeren al lange tijd een probleem. Bezoekers van bijvoorbeeld Be Quick parkeren vaak op de weg. De parkeerplaats van het Maartenscollege is beschikbaar maar onaantrekkelijk, omdat er een slecht begaanbaar pad naar het sportpark is. Door het pad te verbeteren, hoopt de gemeente dat de sporters wel bij het Maartenscollege gaan parkeren.

Tot slot werd enkele weken geleden al bekend dat de aanleg van beachvolleybalvelden op sportpark Coendersborg doorgaat. Er is direct ook een nieuwe vereniging opgericht, Beach Volley Club Groningen.

Investeren

Vorige maand al kondigde wethouder Paul de Rook (D66) aan dat hij nog dit jaar een flink bedrag wil investeren in de sportparken. Het geld wordt gestopt in het zogeheten cofinancieringsfonds. Voor de komst daarvan maakte het CDA zich vorig jaar hard.

De Rook wil jaarlijks 150.000 euro reserveren voor sportaccommodaties in de stad. later dit jaar wil hij een onderzoek presenteren waarin de behoefte aan sportaccommodaties in Groningen in de komende jaren wordt beschreven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.