Komst van Wereldbazar is weer stap dichterbij

Na jaren vertraging mag aan de Papierbaan in Winschoten de bouw beginnen van een overdekte Wereldbazar van drie verdiepingen.

Dit blijkt uit een voorlopige uitspraak van de Raad van State. Dinsdag wees de voorzieningenrechter van de Raad van State het schorsingsverzoek af van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning die de gemeente Oldambt voor de overdekte markt heeft verleend.

De verzoeken werden ingediend door winkeliersvereniging Handel & Nijverheid en Stichting Carillon die De Wereldbazar uit concurrentieoverwegingen probeerden tegen te houden. De gemeente Oldambt heeft de Raad van State er met een onderzoeksrapport van weten te overtuigen dat De Wereldbazar nauwelijks zal leiden tot de sluiting van bestaande winkels in het Winschoter centrum.

Het marktgebouw biedt plaats aan 550 standhouders. Die handelen volgens directeur Petra van Gaanderen uitsluitend in oosterse producten.

De plannen werden eerder door de Raad van State afgekeurd omdat de provincie er niet goed naar had gekeken. In een beter gemotiveerde ontheffing van de provinciale Omgevingsverordening hebben GS dit gebrek hersteld, aldus de voorzieningenrechter.

De uitspraak is voorlopig. Later dit jaar dient in Den Haag nog een bodemprocedure waarna een definitieve uitspraak volgt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.