Koning brengt geheim bezoek aan Leermens

Koning Willem-Alexander bracht woensdag in het geheim een bezoek aan Leermens. Daar bezocht hij de Donatuskerk en het dorpshuis. Beide gebouwen zijn getroffen door de aardbevingen.

De koning bracht eerder die dag een bezoek aan MFC Gaveborg in Oostwold. Na dit bezoek reed hij door naar Leermens waar hij ongeveer twee uur bleef om te praten over de impact van de gasbevingen op het Groningse dorp.

In Leermens sprak Willem-Alexander met slachtoffers van de aardbevingen, de Lopster burgemeester Albert Rodenboog, burgemeester van Eemsmond Marijke van Beek,commissaris van de Koning René Paas en nationaal coördinator Hans Alders.

Jan Boer, Leermster en voorzitter van de stichting Groninger Dorpen, was bij het bezoek. ,,De koning was erg geïnteresseerd in de herbouw van het dorpshuis en wilde exact weten hoe dat in zijn werk ging.’’

Boer gaf de koning een rondleiding door de gebouwen. ,,Het is prettig dat er iemand luistert en oprecht geïnteresseerd is in de problematiek. Wij hebben al meer dan twee jaar geen goed functionerend dorpshuis. De schuttersvereniging is weg en ook de toneelvereniging speelt hier niet meer.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.