Koningsdag begint in Groningen in Prinsenhof (+video's)

Koningsdag in Groningen begint op 27 april met een ontvangst in hotel Prinsenhof. De koninklijke familie wordt ontvangen door onder anderen de kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester.

Dat is maandagochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Groninger Museum. Burgemeester Peter den Oudsten meldde dat de koninklijke familie Groningen krijgt te zien zoals Groningers de stad en de provincie zelf zien.

In het programma zal volgens Den Oudsten ook aandacht zijn voor de gevolgen van aardbevingen, de energietransitie en ondernemen, maar ook voor muziek. In de Boteringestraat loopt de koninklijke familie bijvoorbeeld langs bands die ooit op Noorderslag zijn begonnen.

Na de ontvangst in het Prinsenhof gaat het gezelschap richting het Martinikerkhof en daarna onder meer naar de Grote Markt en het Waagplein.

Impressie van de route die de koninklijke familie aflegt door de binnenstad van Groningen.

De koninklijke familie krijgt van bekende Groningers te horen over wat de stad en provincie aantrekkelijk maakt. Ben Woldring vertelt over ondernemen.

Marcel Nijhof van het bewonersinitiatief de Roege Boys in Vinkhuizen praat tijdens Koningsdag op het Waagplein over de sociale kant en Lieke Knip gaat namens het Kei-bestuur in op onderwijs en studentenleven. Zanger Arnold Veeman treedt op op de Vismarkt.

Gevolgen van aardbevingen

Burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum staat op de Grote Markt stil bij de gevolgen van de aardbevingen.

Langs de route is plek voor 30.000 mensen. In de hele binnenstad kunnen 60.000 tot 80.000 Koningsdag meebeleven. De avond voorafgaand aan het bezoek van de koninklijke familie is er in het Stadspark een optreden met plek voor 30.000 toeschouwers.

Meer over het programma is te vinden op Koningsdag.groningen.nl. Bekijk ook wat Commissaris van de Koning René Paas en burgemeester Peter den Oudsten zeggen over het programma.

CdK Paas over Koningsdag in Groningen
Burgemeester Den Oudsten over Koningsdag 2018

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.