Koningsfeest levert duizenden euro's voor Guatemala op

De organisatie TESS Unlimited in Guatemala krijgt zeker enkele duizenden euro’s dankzij Koningsdag in Stadskanaal. Dat heeft Aeilke Muthert van de Rotary club Stadskanaal laten weten.

De Rotary staat jaarlijks op Koningsdag en in de daaraan voorafgaande Knoalster Nacht met een stand in het centrum van Stadskanaal. Mensen kunnen bij de stand een drankje kopen. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel.

Dit jaar is dat TESS Unlimited. Die helpt in Guatemala kinderen met schisis, oftewel een hazenlip. Vera van de Kolk, afkomstig uit Stadskanaal, werkt voor die organisatie en gaf onlangs een lezing voor de Rotary. Toen koos de serviceclub voor dat doel.

Het slechte weer maakte dat het iets minder druk was tijdens de Knoalster Nacht en op Koningsdag, zo constateerde Muthert. ,,Maar er kwamen wel steeds mensen naar ons toe die veel belangstelling voor het goede doel hadden.’’

De exacte opbrengt kon Muthert gisteren nog niet vertellen. Die weet hij over ongeveer een week. Maar hij rekent zeker op ‘enkele duizenden euro’s’.

Wie een deel van dat bedrag binnenhaalde, was burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal. Zij tapte woensdagmiddag enkele uren pilsjes bij de stand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.