Koper geeft asbestpand niet terug

Koper Bert Erenga van 't Wiekhuus in Zevenhuizen staat dit zwaar met sabest vervuilde pand niet af. Hij wijst de recente vordering van de gemeente Leek af.

Ruim een week geleden kreeg Erenga een brief van de gemeente. Daarin werd hij gesommeerd het pand terug te leveren. In het geval hij weigert, kondigden B en W aan de voormalige school in kort geding op te eisen bij de rechter. CDA-wethouder Hans Morssink was gisteravond naar eigen zeggen nog niet op de hoogte van de afwijzing van de vordering. Hij zei een langdurige juridische strijd te verwachten.

Intussen wacht de gemeenteraad de uitspraken van de rechter af. ,,Wij mengen ons niet in het welles-nietesspel tussen college van B en W en Erenga'', reageerde D66-fractievoorzitter Mercedes Prinsen in de raadscommissievergadering. ,,De rechter gaat de feiten onderzoeken. De rechter kan partijen ook onder ede horen. Pas nadat er vonnis is gewezen, is het woord aan de gemeenteraad.''

Erenga en zijn partner, die zich ernstig gedupeerd voelen en op de publieke tribune zaten, zijn verbijsterd. Zij vinden het kwalijk dat na B en W nu ook de gemeenteraad hen in de kou laat staan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.