'Korrewegschutter' Azim A. aangehouden in Groningen

Azim A., de 20-jarige verdachte van de schietpartij aan de Korreweg in Groningen, is maandag opgepakt. Hij hield zich schuil in een flat in de Groningse wijk Selwerd.

De aanhouding verliep volgens de politie zonder problemen. A. zat in een flat die voor het grootste deel leegstaat in de Duindoornstraat.

In de woning waren op dat moment nog twee mensen aanwezig. Ook zij werden aangehouden. Samen met de 20-jarige verdachte zijn ze naar het politiebureau gebracht. Daar zal worden onderzocht wat hun betrokkenheid is geweest.

Verlaten flat

De tien verdiepingen hoge flat staat naast de ringweg en wordt bewoond door veelal buitenlandse studenten.

De flat wordt volgend jaar gerenoveerd en veel studenten zijn al vertrokken. De 21-jarige Robert woont er nog wel. ,,Ik kan me goed voorstellen dat iemand zich hier verborgen kan houden'', zegt hij.

In één van deze woningen is Azim A. aangehouden. Foto: DvhN/Mannus van der Laan

De aanhouding verliep rustig, melden ook buurtbewoners. Een man en een vrouw die vanuit hun huis uitkijken op de flat, zagen dat een van de verdachten in een onopvallende auto werd weggereden. Of dat Azim A. was, weten ze niet. ,,Een eng idee dat zo iemand hier tegenover ons zat'', zegt de vrouw.

Voor het leven verlamd

Bij de schietpartij op zondagochtend 15 oktober werd een 21-jarige Groninger in zijn rug geraakt. Hierdoor raakte hij voor het leven verlamd.

Waarom we nu alleen Azim A. gebruiken

DvhN heeft de verdachte meermaals met volledige naam in de krant en op de site genoemd. Vanaf nu zullen we dat niet meer doen. Onze hoofdredacteur Erik Wijnholds legt uit waarom we deze keuze maken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.