'Korrewegschutter' Azim A. hield zich schuil in 'bedwantsenflat'

Azim A., de 20-jarige verdachte van de schietpartij aan de Korrewegwijk in Groningen, hield zich schuil in een verlaten studentenflat aan de Duindoornstraat in Groningen.

Buurtbewoners hebben amper iets gemerkt van de arrestatie van de vermeende schutter van de schietpartij, waarbij drie weken geleden een 21-jarige student voor het leven verlamd raakte. De tien verdiepingen hoge flat, die een kleine driehonderd kamers telt, wordt veelal bewoond door buitenlandse studenten.

Flat gerenoveerd

De flat wordt volgend jaar gerenoveerd. Veel studenten zijn al vertrokken. De 21-jarige Robert woont er nog wel, samen met ongeveer vijftig anderen. Hij noemt het gebouw een 'bedwantsenflat'. ,,Ik kan me goed voorstellen dat iemand zich hier verborgen kan houden'', zegt hij.

Rond 15.00 uur arriveerde een bus bij de flat waar een arrestatieteam van de militaire eenheid uitstapte, vertelt een student die naast de flat woont in de voormalige beheerderswoning. ,,Ongeveer acht zwaar uitgeruste mannen kwamen uit de bus.’’ Azim en twee personen die bij hem in het mini-appartement waren zijn volgens hem via de achterkant van het gebouw, uit het zicht van omwonenden, naar buiten gebracht en afgevoerd.

'Raar idee'

Een overbuurman heeft toen hij zijn hond uitliet bij het flatgebouw een politieauto zien vertrekken. ,,Een agent zat naast iemand achterin. Ik denk een arrestant.’’ Zijn vriendin reageert geschokt. ,,Een raar idee dat zo’n gevaarlijk iemand zich hier schuil hield.’’

Aziatische studenten

,,Er woonden vooral veel Aziatische studenten in de flat'', zegt buurtbewoner Steven (30). ,,Beneden worden wel eens feesten gehouden. Vaak doen ze dan briefjes in de bus om dat te melden. Heel netjes. We hebben eigenlijk nooit overlast gehad.''

De Turkse Nederlander Azim is opgegroeid in Selwerd. Hij is een paar dagen na het schietincident door buren gesignaleerd bij het huis van zijn moeder even verderop in de wijk. Een overbuurman heeft hem daar de afgelopen weken niet meer gezien. De vermeende schutter heeft twee kinderen, van wie een slechts enkele maanden oud, met een vriendin uit Groningen. Hij woonde deels bij haar en bij zijn moeder. Daarnaast huurde hij een containerunit in de Antillenstraat in de Korrewegwijk, waar de politie vorige week een inval deed. Zonder succes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.