Kraan weggezakt bij werkzaamheden spoor Paterswoldseweg Groningen

Bij de werkzaamheden bij de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg was zaterdagochtend een boormachinekraan weggezakt. De kraan staat weer overeind en Prorail verwacht hierdoor geen vertraging.

Volgens woordvoerder René Vegter van ProRail was de ondergrond niet stabiel genoeg. Een telekraan die 500 meter verderop stond, kwam om de kraan weer los te trekken. Aan het begin van de middag stond de boormachinekraan weer overeind.

De kraan wordt gebruikt bij het plaatsen van ankers die straks de tunnelbak op zijn plek houden. Prorail verwacht niet dat het incident voor vertraging van de werkzaamheden gaat zorgen. ,,Hij gaat nu gewoon door en de verloren tijd kan op een ander moment worden ingehaald'', aldus Vegter.

Toekomstige tunnel

Prorail is bij de Paterswoldseweg bezig om het spoor over honderden meters te verhogen. Machines, kranen en vrachtwagens rijden op een kleine ruimte af en aan.

Het spoordek voor de toekomstige tunnel wordt zondag volgens plan naar z’n plek gereden. Het gevaarte, gebouwd in de Grunobuurt, is op wielen gezet en al een eindje richting overweg verplaatst.

De operatie is te volgen via drie  webcams .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen