Kraanmachinist scoort met filmpje van bouwterrein OZG

Kraanmachinist Johan Breedijk uit Oostwold filmde deze week de werkzaamheden op de nieuwbouwlocatie van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) bij Scheemda. Zijn filmpje werd gedeeld op sociale media. Verrast door de vele reacties, gaat Breedijk nu wekelijks filmen.

Zijn werkplek bevindt zich op 44 meter hoogte. Beter zicht bestaat niet. ,,Ik heb mijn eigen youtube-kanaal, johantouwercrane. Ik film wel vaker, voor vrienden, die dat wel leuk vinden, vertelt Breedijk aan de telefoon.

Op het bouwterrein van het OZG staan twee torenkranen. Breedijk zit in de hoogste. Dagelijks gaat hij met een liftje naar boven. Hij verlaat zijn werkplek alleen tussen de middag eventjes om te eten. Voor zijn filmpje hoefde hij niet veel meer te doen dan de kraan een rondje te laten draaien.

Zo deed hij dat zo’n twintig keer eerder, onder meer in de binnenstad van Groningen. ,,Daar werkte ik op het bouwterrein van het Forum.’’ Breedijk filmde de in de mist gehulde binnenstad terwijl hij zelf in de zon zat. Ook die beelden staan op zijn youtube-kanaal. Bekijk de video hieronder

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.