Kraantje Pappie geeft openluchtconcert op Winschoter Marktplein

Winschoten staat aan de vooravond van de derde editie van het Zomerfestival. De aftrap is vanavond met de befaamde Nacht, maar veel ogen zijn gericht op het concert van Kraantje Pappie.

De populaire rapper uit de stad Groningen komt zaterdagavond naar het Marktplein, maar zijn komst en optreden is met geheimzinnigheid omkleed.

Kraantje heeft nu twee hits in de top 40

Organisator Luurt Duursema houdt het er op dat de rapper, die op dit moment met twee hits in de top 40 staat, ergens tussen tien uur ’s avonds en drie uur ’s nachts optreedt. Duursema, die bijna in zijn eentje het Zomerfestival qua financiën voor zijn rekening neemt, wil graag zo veel mogelijk mensen naar het uitgaanscentrum trekken. ,,Maar Kraantje komt en treedt in ieder geval een half uur op. Een unieke mogelijkheid om hem te zien, want zoveel optredens heeft hij niet meer in het Noorden’’, weet Duursema.

Vanavond is de aftrap van het Zomerfestival met de braderie in het centrum, muziek op diverse podia en talloze kermisattracties.

Draaiboek

Het organiseren van het Zomerfestival heeft weer veel energie en tijd gevergd voor de organisatie. Diep in zijn hart gooit Duursema het liefst het bijltje erbij neer. ,,We hebben een draaiboek van honderden pagina’s. De regelgeving wordt per jaar strenger. Nu moeten we weer rekening houden met bijvoorbeeld het opstellen van friettenten, braadbakken en kermisattracties. De brandweer controleert of standhouders en exploitanten van voedingswaar een juist aantal meters vanaf de gevel staan.”

Sfeer

Toch verheugd Duursema zich op het Zomerfestival. ,,Plezier voor iedereen op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf mijn terras vind ik het prachtig allemaal blije mensen te zien. De sfeer is altijd goed en dit keer hebben we mooi weer. De voorwaarden voor een mooie driedaagse zijn aanwezig.”

Die drie dagen feest op het Marktplein wordt zondagmiddag afgesloten met een familieparty.

Snollebollekes

Waar jaren geleden bands als Kensington en Di-rect op het Marktplein nog een concert verzorgden, is het – voorlopig – gedaan met de echte grote bands. ,,We hadden destijds een samenwerking met een radiozender. Wij legden een bepaald bedrag in en de radiozender bepaalde welke artiesten naar Winschoten kwamen. Dat vonden wij een te groot risico. We programmeren nu zelf en met Kraantje Pappie hebben we ook een topper. En op vrijdagavond hebben we de populaire feestband Snollebollekes. Maar wie weet, misschien gaan we in de toekomst weer zaken doen met de radiozender. Je moet nooit iets uitsluiten.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.