Krakers school Groningen vertrekken vlak voor rechtszaak

Een groepje krakers dat een basisschool in de Travertijnstraat in de Groninger wijk Vinkhuizen bezette is vlak voor een rechtszitting vertrokken.

De Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2) en de gemeente Groningen (eigenaar van het gebouw) spanden een kort geding aan om de krakers eruit te krijgen. Dat zou dinsdag dienen, maar ging niet door, omdat de krakers eieren voor hun geld kozen. Het pand moest volgens O2G2 snel leeg zijn, omdat het verbouwd moet worden. Bedrijven staan klaar om aan de slag te gaan en het pand aardbevingsbesteding te maken.

Sinds eind vorig jaar zaten er drie krakers in het gebouw. Ze barricadeerden een deur. Al eerder verzochten zowel O2G2 als een wijkagent de groep te vertrekken, maar de pogingen bleken tevergeefs. Officieel zaten er drie krakers, maar volgens de politie zaten er vaak veel meer mensen in het gebouw.

O2G2 is blij dat de groep eruit is. Dat betekent dat de voorbereidingen voor de bouw kunnen beginnen. Voor de zomer van 2017 zou alles klaar moeten zijn. Eerder zat de Dr. Bekenkampschool in het pand. Volgend jaar trekt de school Simon van Hasselt van het Reitdiep College in het pand, een school voor leerwegondersteunend onderwijs.

Ook om die reden was er volgens O2G2 haast. Simon van Hasselt zit nu in het gebouw Heesterpoort, maar moet daar binnenkort uit, omdat een wijkteam gebruik gaat maken van die plek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.