Kritiek op communicatie rondom scholenplan Hoogezand-Sappemeer

De raad van Hoogezand-Sappemeer uit stevige kritiek op de communicatie rondom het ambitieuze scholenhuisvestingsplan van de gemeente.

Hoogezand-Sappemeer gaat de komende vijf jaar scholen samenvoegen tot kindcentra. Overtollige schoolgebouwen worden gesloopt. Dat kost bijna 27 miljoen euro, de NAM en het Rijk nemen 90 procent voor hun rekening.

Via de media

De gemeenteraad moest dit overwegend via de media vernemen. ,,Bij de communicatie heeft de gemeente behoorlijke steken laten vallen’’, aldus de VVD. SP en CDA vinden dat het beter moet.

Dat bestrijdt onderwijswethouder Erik Drenth (CDA) niet. Hij zegt dat er sprake is van een enorme verandering, waarbij ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en al even snel gecommuniceerd moeten worden. ,,Maar doordat de communicatie niet optimaal was, kregen de plannen juist wel veel aandacht .’’

Theo Thijssenschool

De voorgenomen sluiting van de locatie Boswijk van de Theo Thijssenschool in Sappemeer is de SP rauw op het dak gevallen. Ook Lokaal Perspectief vraagt de wethouder daar nog eens goed over na te denken. De PvdA vindt dat de sluiting te verdedigen is.

Drenth zegt dat het veel geld kost om de deels leegstaande Thijssenschool open te houden. Hij besteedt dat geld liever aan het kindcentrum Vosholen om daar ruimte te maken voor de kinderen uit Boswijk.

Kindcentrum

Het tweede kindcentrum in Woldwijck ziet de raad het liefst gebouwd aan de rand van de wijk, aan de Zuiderkroon. Nieuwbouw op de locatie van ’t Ruimteschip zou daar een verkeersinfarct veroorzaken.

Drenth heeft daar wel oren naar, maar zegt dat het planologisch lastig is om een school uit het stedelijk gebied naar het buitengebied te verplaatsen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.