Kruising in hartje Bellingwolde wordt eindelijk aangepakt

De veelbesproken kruising van de Hoofdweg en Rhederweg in Bellingwolde wordt eindelijk gereconstrueerd. Na de zomer wordt met de klus begonnen.

De provinciale Rhederweg loopt van Blijham naar de Duitse grens en doorsnijdt Bellingwolde. Daar kruist hij de Hoofdweg. Dat kruispunt is het drukste verkeersknooppunt van het dorp.

De provincie en de gemeente Bellingwedde hebben al enkele jaren een reconstructieplan voor het kruispunt klaarliggen. Een reconstructie die het veiliger moet maken. Het plan behelst het versmallen van de kruising en de aanleg van twee oversteekplaatsen.

Het plan leidde tot veel reacties in Bellingwolde. Omwonenden vonden dat het de veiligheid onvoldoende ten goede kwam en vroegen om een rotonde. De Dorpsraad, de belangenbehartiger van de Bellingwolders, vroeg om stoplichten. De provincie onderzocht naar aanleiding van deze geluiden de drukte op het kruispunt en hield, tot teleurstelling van veel dorpsbewoners, vast aan het oorspronkelijke plan.

,,De uitvoering daarvan start eind augustus’’, zegt de woordvoerster van de gemeente. ,,De kruising wordt versmald en in het midden komen twee weggeleiders. Mensen die oversteken, kunnen daar even stoppen.’’ De aanpak duurt tot begin 2017.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.