Kun je zingen? De voetbalopera 'Veendammer Wind' zoekt sopranen, alten, tenoren en bassen

Beschik je over een zangstem en heb je iets met voetbal? Meer specifiek met de verdwenen ‘roemruchte’ club SC Veendam? Heb je drie keer ‘ja’ geantwoord, dan is het concertkoor VKSO op zoek naar jou.

 Het uit 22 zangers bestaande koor is op zoek naar minstens 48 extra stemmen voor de uitvoering van de voetbalopera ‘Veendammer Wind’.

Oud-spelers verrichten aftrap voor voetbalopera Veendam
Lees verder

Eind juni en begin juli wordt de volksopera ‘Veendammer wind’ opgevoerd in het Henk Nienhuis-stadion aan de Langeleegte. Het Veenkoloniaal Symfonieorkest, onder leiding van Lubertus Leutscher verzorgt de muziek en begeleidt het koor en de solisten. Erwin de Vries is één van de solisten.

Stemtest en open repetitie

Het koor moet voor de opera fors worden uitgebreid. Daarom worden sopranen, alten, tenoren en bassen gezocht. Dat betekent overigens niet dat iedereen die wel eens onder de douche staat te galmen, in het gezelschap wordt opgenomen.

Belangstellende vocalisten kunnen zondag 25 november kennis nemen van de inhoud van de voorstelling. Dan is er van 14 tot 17 uur een een openbare repetitie in De Graanrepubliek, de voormalig treinremise in Bad Nieuweschans. Vervolgens houdt het koor op een nog te bepalen plek een stemtest op zondag 2 en zaterdag 8 december.

‘Veendammer Wind’, opera aan de Langeleegte volgend jaar in Veendammer stadion
Lees verder

De hoofdrolspelers

De opera ‘Veendammer Wind’ wordt gedragen door de hoofdrolspelers Elsbeth Gerritsen, Elizabeth Kooy, Carina Vinke en Erwin de Vries.

De opera wordt geregisseerd door Harm-Ydo Hilberink. Het script is van de hand van Herman Sandman. Het libretto is geschreven door Jo Willems. De muziek is gecomponeerd door Remko Wind. De algehele muzikale leiding is een verantwoordelijkheid van Lubertus Leutscher.

De opera wordt 28, 29 en 30 juni en 4 en 5 juli 2019 opgevoerd. Belangstellende zangers en zangeressen kunnen via het mailadres productie@voetbalopera.nl meer informatie opvragen.

Voetbalopera over SC Veendam in de maak
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.