Kunstgras in Marum heeft hoog compromisgehalte

Voetbalvereniging SV Marum heeft haar lot in eigen hand. De club ijvert al vele jaren voor een kunstgrasveld.

Het liefst wil SV Marum dat het kunstgras op het bestaande hoofdveld van haar complex wordt gelegd. Daartegen lopen de directe omwonenden te hoop.

Nu is de lawaai- en lichtoverlast die de buurt ervaart, nog beperkt. Als het natuurgras verandert in kunstgras, wordt het veld aanzienlijk intensiever bespeeld. De buurt vreest dat dit leidt tot veel meer hinder.

Veld 2

Toen de gemeente aanvankelijk meeging in de wens van de club om het hoofdveld om te zetten in kunstgras, tekende de buurt massaal protest aan. Reden voor wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) om opnieuw in overleg te treden met de club. Met als uitkomst dat het kunstgras nu komt op veld 2 in plaats van het huidige hoofdveld.

Woensdagavond moest de gemeenteraad het benodigde krediet (370.000 euro) uittrekken. Inspreker Koert Biermann namens SV Marum maakte het nog even spannend door aan heet begin van de avond te benadrukken dat de voorkeur van de club blijft uitgaan naar kunstgras op het hoofdveld.

Net als B en W vindt ook een raadsmeerderheid dat de club met de buurt in vrede moet kunnen leven. Dus valt er voor de leden van SV Marum, die binnenkort bijeenkomen, niet veel te kiezen. Als zij kunstgras willen, moeten zij eieren voor hun geld kiezen door in te stemmen met veld 2 als nieuw hoofdveld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.