Kunstgras voor voetballers WVV

Als het aan burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt ligt, krijgt voetbalclub WVV in Winschoten een kunstgrasveld .

B en W willen 400.000 euro voor de aanleg uittrekken. Ze vragen de gemeenteraad deze maand daarmee in te stemmen.

Het 120 jaar oude WVV heeft vier wedstrijd- en trainingsvelden in het Winschoter Stadspark. Een vijfde veld kan alleen gebruikt worden als honkbalclub WHSC het niet nodig heeft. De trainingsvelden worden zeer intensief gebruikt. Het aantal leden is in de afgelopen jaren namelijk gestegen naar bijna zevenhonderd. De spelers komen uit Winschoten en wijde omgeving.

‘Niet langer in de wachtkamer’

De kwaliteit van de velden is echter niet om over naar huis te schrijven. Bij zware regenval staat de zaak snel blank en moeten trainingen en soms ook wedstrijden worden afgelast. ,,En dat willen we natuurlijk niet’’, zegt voorzitter Annet de Rooy.

Zij en haar medebestuurders vroegen de afgelopen jaren daarom verschillende keren aan de gemeente Oldambt om van één trainingsveld een kunstgrasveld te maken. Het antwoord was toen nee, omdat er toen plannen voor een Factory Outlet Centre (FOC) in Winschoten op tafel lagen. In die plannen zouden de voetbalvelden moeten wijken voor parkeerplaatsen.

Het is nu echter maar zeer de vraag of zo’n FOC er komt. ,,En daarom willen we WVV niet langer in de wachtkamer laten zitten’’, zegt wethouder Bard Boon (Partij voor het Noorden). ,,De kwaliteit van de velden is inderdaad zodanig dat er iets moet gebeuren. Daarom willen we vier ton uittrekken voor het veranderen van een trainingsveld in een kunstgrasveld.’’

Gemeentelijk sportpark

Voorwaarde is volgens Boon wel dat WVV blijft meedenken over een wellicht ooit aan te leggen nieuw gemeentelijk sportpark.

De Rooy zegt dat die bereidheid er zeker is. ,,Dat hebben we altijd aangegeven. Maar het zou toch ook mooi zijn als we in het Stadspark kunnen blijven. Ik ben blij dat B en W nu geld voor kunstgras beschikbaar willen stellen. Dit is echt heel belangrijk voor onze vereniging.’’

B en W willen trouwens ook in totaal 150.000 euro ophoesten voor de renovatie van de velden van de voetbalverenigingen in Drieborg en Nieuweschans. ,,Die zijn heel urgent aan een renovatie toe’’, stelt Boon. ,,Voetballen is daar nu nauwelijks mogelijk. Ook willen we met dat geld de kleedkamers in Drieborg een opknapbeurt geven.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.