Kunstgrasveld WVV in de maak

De Winschoter voetbalvereniging (WVV) krijgt vrijwel zeker het zo gewenste kunstgrasveld. Sportwethouder Bard Boon (PvhN) van de gemeente Oldambt heeft het bestuur aangegeven zich sterk te maken voor zo’n veld.

De rest van het college van burgemeester en wethouders en de raad moeten nog akkoord gaan. Aanschaf van een kunstgrasveld kost tussen twee en vier ton. Boon vindt het niet langer kunnen om WVV te laten aanmodderen. Voorzitter Annet de Rooy is blij met de informele toezegging. ,,We zijn er nog niet. De intentie is er. Zo’n veld helpt ons voorlopig uit de brand.”

Stadspark

WVV is op de accommodatie in het Stadspark volledig uit haar jasje gegroeid. Een goed oefen- annex trainingsveld is er niet en het ontbreekt de voetbalvereniging aan voldoende kleedkamers. In het nieuwe seizoen komen zeker veertig teams, op zaterdag en zondag, in actie. Daaronder zijn ook een dames- en twee meisjesteams. Om deze elftallen onderdak te bieden is het bestuur in gesprek met de directie van het nabijgelegen Dollard College. ,,Hun kleedkamers hebben echter geen vloer die geschikt is voor voetbalschoenen. Over een aanpassing moeten we het nog hebben”, zegt De Rooy. Zelf komt het bestuur binnenkort met een accommodatieplan. ,,We hebben op korte termijn zeker vier tot vijf extra kleedkamers nodig en we moeten de bestuurskamer uitbreiden.”

WVV wil zelf geld in de uitbreiding steken, maar verwacht dat de gemeente Oldambt ook meebetaalt. ,,We gaan een plan maken dat ons tien tot vijftien jaar vooruit helpt. Ik ken de discussie over een groot multifunctioneel sportcomplex in Winschoten, maar verwacht dat zo’n complex er niet binnen vijf jaar ligt.” Een weggegooide investering is de aanschaf van een kunstgrasveld sowieso niet, want dergelijke velden zijn verplaatsbaar, weet Boon.

Voor de wind

Met bijna zevenhonderd leden is WVV een florerende vereniging in Oldambt. Niet alleen financieel, maar ook sportief gaat het de roemruchte club voor de wind. Het tweede zondagelftal is gepromoveerd naar de hoofdklasse en het vlaggenschip speelt beslissingswedstrijden voor een plaats in de hoofdklasse. Het eerste zaterdagteam speelt wedstrijden om promotie. Als er daadwerkelijk wordt gepromoveerd moet het budget voor vervoer worden opgekrikt met ongeveer 5000 euro. ,,Wij gaan dus ook nog een sponsorplan schrijven. Om extra inkomsten te genereren zijn we al lid van de Oost-Groninger ondernemerskring geworden.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.