Stadskanaalsters waren wild van de schildering op de Renneflat van kunstenaar Michel Velt. Deze zomer beschildert hij opnieuw een gevel, nu voor het project Street Art Stadskanaal.

Velt gaat op vrijdag 18 juni aan de slag met de vier verdiepingen hoge gevel van één van de flats aan de Utrechtselaan. De werkgroep KunstwerkT wil de komende jaren meerdere gevels in Stadskanaal beschilderen, Velt trapt met zijn schildering het project af. Dat moet kunst een prominente plek in het veendorp geven en het van extra kleur voorzien.

Vanaf de Europalaan (een hoofdweg richting het Maczekplein) moet de schildering van Velt straks duidelijk te zien zijn. Bewoners van de flat kozen hem om de schildering te maken. Het ontwerp van de kunstenaar is goedgekeurd en de eigenaar van de flat, Lefier, heeft toestemming gegeven, zegt KunstwerkT.

De gemeente stelt materialen beschikbaar er wordt alleen nog gezocht naar een beschikbare hoogwerker. De club wil voor de zomer alle drie de flats aan de Utrechtselaan aan beide kanten beschilderen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen