Laatste loodjes naderen bij bouw van Gasthuis

Tekening van het Gasthuis

Het Gasthuis aan de Kerkstraat in Hoogezand-Sappemeer openen zonder dat de tuin is ingericht, is onvoorstelbaar

De ingang van het hospice komt aan de achterkant. Daarom richt het bestuur zich in eerste instantie op het bestraten van de toegang en het plaatsen van een schutting. Het Gasthuis hoopt op ondersteuning van inwoners en organisaties en wil graag in contact komen met bedrijven en inwoners die willen helpen met het inrichten van de tuin.

Voor het inrichten van de tuin is door het Bedrijf voor Werk en Re-integratie een ontwerp gemaakt. Roparun uit Schiedam heeft in 2012 15.000 euro beschikbaar gesteld voor het inrichten van de tuin. De Vonk van Hoogezand-Sappemeer stelde vorig jaar 3000 beschikbaar, maar dat geld volstaat niet.

In oktober 2015 is de bouw van hospice Het Gasthuis aan de Kerkstraat in Hoogezand begonnen. Als het weer geen roet in het eten gooit wordt het gebouw medio april overgedragen aan het bestuur van Het Gasthuis.

Naast een kleine overdekte fietsenstalling staat voor de tuin een tuinhuisje met overkapping op de wensenlijst. Daar kan overtollig meubilair opgeslagen worden, terwijl de overkapping dient als zitplaats voor gasten.

menu