Ladies Run: roze sliert door Groninger binnenstad

Als een lange sliert trekken de loopsters van de Ladies Run zondag door Groningen. Ze haalden ruim 13.500 euro op voor Pink Ribbon.

Gemeenschappelijk doel

Rustig ademend of hevig puffend. De ene doet het het makkelijk, de ander heeft het zwaar. Maar het doel is gemeenschappelijk: de vrouwen die meedoen aan de Ladies Run in Groningen steunen Pink Ribbon, de stichting die onderzoek naar borstkanker financiert.

Ramona Nicolai (33) uit het Friese Rottevalle doet voor het eerst mee aan een hardlopevenement. Ze koos juist voor deze. ,,M’n moeder heeft borstkanker gehad. Het gaat gelukkig weer helemaal goed met haar, maar sindsdien doe ik wat ik kan om Pink Ribbon te steunen.’’

Ze heeft net 5 kilometer in de benen en ziet er nog fit uit. ,,Het ging lekker.’’ Net zoals haar vriendin Petra Veenstra (28). Zij is extra trots. ,,Een half jaar geleden ben ik bevallen van een kindje en nu loop ik hier.’’ En ze weet nog een knappe tijd neer te zetten ook met ruim 28 minuten. Dat motiveert. ,,We hadden het er net over dat we de 4 Mijl misschien ook willen lopen.’’

Rondje binnenstad

Deelnemers maken rondjes door de binnenstad. De start en finish is op de Vismarkt. Sommigen doen een rondje van 2,5 kilometer, anderen lopen dezelfde afstand vier keer.

De Ladies Run werd vorig jaar ook al gehouden in Groningen. Dit jaar werd bijna drie keer zoveel geld opgehaald als toen. Het evenement wordt op meer plekken in Nederland gehouden. Vorig jaar haalden de runs in Groningen, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam samen bijna 70.000 euro op.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.