Landgoed en campercamping Jonker in Doezum in andere handen

Landgoed Jonker in Doezum komt per 1 oktober in handen van Jaap van der Molen (57) die tot zaterdag 15 september een slagersbedrijf runt in Grootegast.

Van der Molen neemt het ruim vier hectare omvattende landgoed naast openluchtbad De Woldzoom over van Harry Jonker (links op de foto). Met zijn vrouw Johanna Jonker die eerder dit jaar is overleden, oefende hij hier vijftien jaar lang een luxe camperovernachtingsplaats uit. Het landgoed telt zestig overnachtingsplaatsen voor camperaars. Dankzij de campercamping van de familie Jonker riepen de leden van brachenorganisatie NKC Grootegast in 2012 uit tot ‘campervriendelijkste gemeente’ van ons land.

Warme en koude buffetten

Samen met zijn vriendin Rina Leistra (58) die nu nog Oldekerk woont en waarmee hij al 21 jaar een relatie heeft, zet de nieuwe eigenaar de campercamping voort. Van der Molen oefent naast een slagerij nu nog een cateringsbedrijf uit. Hij zet de slagerij die hij sinds 1983 bestiert op zaterdag 15 september stop. Het cateringbedrijf zet hij door op de nieuwe locatie in Doezum. ,,De ruimte die Jonker achter zijn woonhuis nu in gebruik heeft als garage voor de eigen camper gaan wij inrichten als een soort grootkeuken. Daarin gaan we de warme en koude buffetten bereiden die wij overal in de regio serveren’’, zegt hij.

Van der Molen verwacht dat zijn cateringsbedrijf goed valt te combineren valt met de camping. ,,De zomer is de drukste periode voor een cateraar. Op vakantie gaan zit er dan voor ons niet in. Als we toch thuis zijn, hebben we alle gelegenheid om onze campergasten welkom te heten.’’

Kleinschalig restaurant

Van der Molen en Leistra hebben inmiddels al volop plannen om cateringsbedrijf en camping verder uit te bouwen. ,,We willen hier een kleinschalig restaurant openen en achter het bestaande pand een groot terras aanleggen.’’ Door ‘s morgens warme broodjes te bakken en binnen en buiten een hapje en een drankje te serveren, denken de nieuwe eigenaren meer camperaars te kunnen trekken.

Bouw camperstulpen

De familie Jonker ontwikkelde enkele jaren geleden een ambitieus plan om camperstulpen te bouwen op het landgoed. Daar stak de provincie indertijd een stokje voor. Vanwege de opgebouwde reputatie onder camperaars in den lande houden de nieuwe eigenaren de naam ‘Landgoed Jonker’ in ere. Dezer dagen verhuist Harry Jonker naar een woonappartement in Grootegast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.