Langdurige stremming Noordhorn

Vanaf april tot juni volgend jaar is het tweelingdorp Noord- en Zuidhorn verstoken van een directe autoverbinding tussen beide kernen.

De bestaande brug ter plaatse wordt vernieuwd. Dat gaat gepaard met langdurige werkzaamheden. Wie met de auto wil pendelen van Noord- naar Zuidhorn en andersom is maandenlang genoodzaakt een kilometerslange omweg te maken via de recent aangelegde rondweg en brug over het Van Starkenborghkanaal.

De voorbereidingen voor de klus beginnen zaterdagavond om acht uur. Dan wordt de autobrug afgesloten. Allereerst worden de fiets- en voetgangersgedeelten aan weerszijden van de brug weggehaald. Vanaf zondagmorgen negen uur wordt het autogedeelte van de brug toegankelijk gesteld voor fietsers en voetgangers.

Taxibus bij dichte brug
 Voor wie van zaterdagavond acht uur tot zondagmorgen negen uur letterlijk voor de dichte brug komt te staan rijdt een (gratis) taxibus met aanhanger. Op de aanhanger kan de fiets worden ingeladen. Voordat de autobrug echt aan vervanging toe is, zijn allerlei werkzaamheden nodig. Daarmee begint de aannemer maandag.

Naar verwachting duurt het vervolgens nog tot mei 2017 voordat de oude autobrug eruit gaat om plaats te maken voor de nieuwe tafelbrug. Tegen die tijd pendelt voor fietsers en voetgangers zes weken lang een veerpont.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.