Lange file op A7 bij Westerbroek na aanrijding tussen zeven auto's

Op de A7 ter hoogte van Westerbroek staat dinsdagmiddag rond vijf uur een flinke file. Het oponthoud is ontstaan door een aanrijding waarbij zeven voertuigen betrokken zijn.

De avondspits vanuit Groningen richting Oost-Groningen verloopt chaotisch. Al op de zuidelijke ring ondervindt het verkeer hinder van de aanrijding.

Het ongeluk deed zich voor vlak voor het viaduct van de Engelberterweg. De file staat op de weghelft in de richting van Hoogezand.

De situatie op de A7 tussen Groningen en Westerbroek. De donkerrode lijn is stilstaand of langzaam rijdend verkeer. Illustratie: Google live verkeersinformatie

Het verkeer kan gebruik maken van één rijbaan. Er is sprake van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer tussen Westerbroek en knooppunt Eemspoort in Groningen. In de loop van de vooravond werden de kapotte voertuigen afgesleept en loste de file zich langzaam op.

Ook file bij Marum

Door een brand in een auto ontstond aan de andere kant van de stad op de A7 ter hoogte van tankstation Oude Riet een file in de richting van de provincie Friesland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.