Laptops politie Noord-Nederland gestolen uit auto

Bij een auto-inbraak in een parkeergarage in Apeldoorn zijn maandagavond drie beveiligde laptops en vertrouwelijke informatie over een lopend onderzoek gestolen.

Een medewerker van de politie Noord-Nederland had samen met twee collega’s zijn privéauto in een parkeergarage in Apeldoorn geparkeerd. Toen de politiemedewerkers terug kwamen, hadden dieven een ruit ingetikt en de kofferbak leeggeroofd.

Drie beveiligde laptops, een mobiele telefoon, twee politielegitimatiebewijzen, bankpassen en verschillende toegangspassen tot politiegebouwen zijn uit de auto gestolen.

,,Dit had nooit mogen gebeuren’’, zegt Pieter Boomsma, woordvoerder van de politie. ,,Medewerkers mogen wel vertrouwelijke spullen vervoeren in een privéauto, maar de goederen hadden nooit in de auto mogen blijven liggen op het moment dat zij het voertuig verlieten.’’

Ook is er vertrouwelijke informatie over een lopend onderzoek gestolen. Om welk onderzoek dit gaat, kon de politie niet zeggen. De toegangspassen tot politiegebouwen zijn direct geblokkeerd.

De eenheid Oost-Nederland en Noord- Nederland zijn samen intern een onderzoek gestart naar hoe de diefstal heeft kunnen gebeuren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.