Leekster bedrijf steekt 4,5 miljoen in nieuwbouw

Leek Het bedrijf Amysoft waterontharders in Leek investeert 4,5 miljoen euro in de bouw van een nieuw pand op bedrijventerrein Leeksterveld.

Volgens directeur/eigenaar Nanne Zuidema wordt de bouw in januari ter hand genomen. Naar verwachting kan de nieuwbouw medio december 2017 in gebruik worden genomen. Het nieuwe bedrijfspand verrijst op een zichtlocatie pal aan de snelweg A7 naast het bedrijf Telecom Service.

Het kantoorpand wordt 1700 vierkante meter groot. Daar wordt een bedrijfsloods aan vastgebouwd met een oppervlakte van 2100 vierkante meter. De grond is inmiddels aangekocht van de gemeente Leek. Het wachten is op de bouwvergunning.

Amysoft is nu nog gevestigd op bedrijventerrein Leeksterhout. Het bedrijf is al twintig jaar actief in de markt van de waterbehandeling. Volgens directeur Zuidema levert zijn bedrijf apparaten die in huishoudens op de waterleiding kunnen worden aangesloten om daarmee al het water dat in de woning wordt gebruikt, kalkvrij te maken. De aanschaf van zo’n apparaat kost gemiddeld 1700 euro, rekent hij voor.

Zijn bedrijf opereert vooral op de particuliere markt. Directeur Zuidema schat in dat nu nog rond de 1 procent van de huishoudens in ons land is voorzien van een dergelijk apparaat. ,,Wij opereren in een groeimarkt.’’ Volgens Zuidema is Amysoft landelijk marktleider in deze branche.

De afgelopen jaren zag de onderneming haar omzet jaarlijks stijgen met rond de 30 procent. Nu staan er 26 medewerkers op de loonlijst. ,,De nieuwbouw biedt straks ruimte aan 50 personeelsleden’’, zegt Zuidema.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.