Leerlingen op het zadel tegen kanker

Leerlingen van het Dollard College Bellingwedde hebben op de fiets ruim elfduizend euro binnengehaald voor KWF-kankerbestrijding.

Onder de naam ‘Dollard College Bellingwedde goes Ventoux’ vertrokken op 2 juni 27 leerlingen en 10 begeleiders naar Frankrijk. Daar stapten zij op het zadel om de Mont Ventoux te beklimmen. Op deze manier zamelden zij geld in dat gebruikt kan worden in het gevecht tegen kanker.

Op donderdag 23 juni reikte Jeroen Loovers, docent aan het Dollard College, de cheque uit aan dr. ir. Thiele Kobus van het Koningin Wilhelmina Fonds.

Naast de sportieve onderneming, hielden de leerlingen ook andere acties om zo veel mogelijk geld te vergaren. Zo gingen de leerlingen auto’s wassen, hielden ze een sponsorloop en organiseerden ze een rommelmarkt. De leerlingen van de vestiging Pekela droegen hun steentje bij door broodjes te verkopen. Het preciese eindbedrag kwam uit op 11.224 euro.

“Een prestatie waar we allemaal enorm trots op mogen zijn.” aldus Loovers, de initiator van het project. Loovers verloor zijn moeder aan de gevolgen van kanker en wilde graag iets bijdragen in de strijd tegen deze ziekte. Met het beklimmen van de Mont Ventoux kwam hij met een variant op de Alpe d’Huzes.

Om deze berg te kunnen trotseren, trainden de leerlingen en begeleiders elke vrijdagmiddag gezamenlijk op de fiets. Zo kon iedereen zich kranig verweren tegen de stijle wegen.

Loovers is blij verrast met het mooie resultaat. “Dat een klein idee kan uitgroeien tot zo'n groot project, had ik nooit kunnen hopen of bedenken!” laat hij weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.