Legionella in waterleiding Woonschepenhaven Groningen

In de Woonschepenhaven in Groningen zit legionella in de waterleiding. Op het stadhuis vindt nu spoedoverleg plaats over de besmetting.

Het Woonschepencomité Groningen schakelde vorige week Waterlab Noord in omdat in de woonhaven ‘koud’ kraanwater zelfs na lang doorspoelen warm was. De legionellabacterie gedijt goed in stilstaand water met hoge temperatuur.

Leidingen in ondiep water

De waterleidingen in de Woonschepenhaven hangen deels in ondiep water, dat door het aanhoudende warme weer is opgewarmd. Een opknapbeurt van de haven in 2016 is grotendeels mislukt. De leidingen zouden op de bodem worden gelegd, maar volgens bewoners is dat niet gebeurd.

Ook problemen met andere nutsvoorzieningen

Ook met andere nutsvoorzieningen zijn problemen. De riolering werkt niet goed en de druk in de gasleiding is niet constant waardoor het vuur uitgaat en gas later weer doorstroomt zonder vlam.

De stroomvoorziening is volgens bewoners ook onveilig. Electriciteitskasten zijn niet goed afgesloten en sommige aansluitingen zijn overbelast omdat ze zijn gesplitst voor meerdere huishoudens.

De woonschepenhaven in Groningen op de hoek van het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal. Foto: Google Earth

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.