Leuk hoor, bomen op de Grote Markt, maar waar dan?

Marktkooplui op de Grote Markt vragen zich af waar de bomen moeten komen. „Het is nog heel onduidelijk”, zegt Arend, die een viskraam runt.

Het nieuwe gemeentebestuur in Groningen wil de hele gemeente gaan vergroenen. Met name in de binnenstad moeten bomen komen, zo ook op de Grote Markt.

‘Misschien ergens aan de rand?’

Arend heeft een viskraam op de zuidelijke hoek. „Als de bomen aan deze kant komen, hebben wij er last van. Het is ook heel lastig, want tegenover ons zijn een paar terrasjes.” Op de vraag waar de bomen dan wel kunnen komen, zegt Arend: „Misschien ergens aan de rand hier? Ik weet het niet. Niemand weet nog waar ze precies moeten komen.”

Ook aan de andere kant is er nog onduidelijkheid over waar de bomen moeten komen, vertellen twee dames die werken bij een etenskraam die tegenover het voormalige V&D-pand staat. „Misschien hier bij de zijkant? Ik zie ze niet op het midden van de Grote Markt staan. Dat is ook lastig met de evenementen die er georganiseerd worden.” De vrouwen zeggen dat hun kraam er wel eens last van kan krijgen als er bomen komen op dezelfde plek of vlakbij waar hun kraam staat.

Cityclub is enthousiast

Eric Bos van de Groninger City Club is erg enthousiast over de plannen voor bomen op de Grote Markt. „Het is nu nog karig gesteld met het groen in de binnenstad.”, zegt hij. „Het is de bedoeling dat de warenmarkt wordt verplaatst naar de Vismarkt. Daardoor komt er ruimte voor bomen.”

Over evenementen zegt Bos: „De stad is groter dan alleen de Grote Markt. We zien nu al regelmatig dat evenementen opschuiven naar bijvoorbeeld het Stadspark of de Vismarkt.” Hij denkt dat bomen en ander groen op de Grote Markt de evenementen die er gehouden worden juist kunnen versterken. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat er nog nagedacht wordt over hoe de Grote Markt eruit moet gaan zien, en waar de bomen moeten komen.

Waar moeten volgens jou de bomen komen? Bewerk de onderstaande foto en zet een paar stippen neer waar volgens jou bomen moeten komen. Die kan je mailen naar chris.bakker@ndcmediagroep.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.