Levensgevaarlijke 'bandensnijders' op weg Bellingwolde (meerdere auto's beschadigd)

De afgelopen maanden zijn meerdere obstakels op de Rhederweg in Bellingwolde geplaatst. Het gaat van zogeheten metalen bandensnijders (zie foto) tot tegels en een boomstronk aan toe.

Dat laat de politie weten. Die zegt dat de voorwerpen op de weg tot levensgevaarlijke situaties leidt. Ernstige ongelukken zijn tot dusver niet gebeurd, maar wel liepen auto's schade op. De politie is woensdagmiddag een buurtonderzoek begonnen.

Annette Veldhuis uit Vlagtwedde reed enkele maanden geleden bijna over een plank waar zes schroeven in waren gedraaid. ,,Levensgevaarlijk'', zegt Veldhuis. ,,Het was in juli. Om het te maskeren waren er nog wat maïsbladeren overheen gelegd. Ik kon de balk nog maar net ontwijken. Moet je je voorstellen dat je met 80 kilometer per uur over zoiets rijdt. Dan lig je in de berm. Belachelijk.''

Deze balk met schroeven lag ook op de Rhederweg. Foto: Annette Veldhuis

Meldingen

De afgelopen maanden kwamen twintig meldingen binnen bij de politie dat de voorwerpen op de weg waren gelegd. Meestal gebeurde dit op het stuk buiten de bebouwde kom en de kruising met de Boekweitlanden. De spullen werden neergelegd of gezet in de richting van de grensovergang met Duitsland.

Tast in duister

De politie heeft geen flauw idee wat de achterliggende gedachte is van de levensgevaarlijke acties. De suggestie wordt gewekt dat het een poging zou kunnen zijn om snelheidovertreders een lesje te leren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.