Lichaam in water Lopendediep is van vermiste Wytze

Het lichaam dat maandagmiddag gevonden werd in de buurt van de Kijk in ‘t Jatbrug bij het Lopendediep in Groningen is van de 18-jarige student Wytze Pennink.

Dat liet de politie maandag even na vijven via haar website weten. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval en sluit daarmee het onderzoek. De 18-jarige student is verdronken.

Het lichaam werd maandagmiddag aan de noordelijke kant van het water tussen de woonboot en de kademuur gevonden. Een woonbootbewoner deed de ontdekking.

De afgelopen dagen heeft de politie in de Groningse grachten gezocht naar de vermiste student Wytze Pennink. De 18-jarige jongen werd sinds vrijdag vermist. De politie gaf zondag nog aan dat het laatste spoor van Pennink wel eindigde bij het water.

Dit weekend hielpen honderden mensen mee met het zoeken naar de student; vooral leden van studentenvereniging Vindicat, waar ook Pennink lid van was. De vrees was dat hij in beschonken toestand in het water is gevallen.

Het corps staat in nauw contact met de familie. De vereniging kondigt een corpsrouw af die tot vrijdagochtend geldt. Op de sociëteit wordt een condoleanceregister geopend en is er voor leden gelegenheid om samen te komen. De Senaat van Vindicat laat weten dat familie, huisgenoten en vrienden iedereen bedanken die zich inzette bij de zoektocht. ‘Zij hebben dit als zeer speciaal ervaren’, is de lezen op de website van de vereniging.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.