Lichaam miljonairsvrouw in Duits bos gevonden

Het lichaam van de sinds oktober vorig jaar verdwenen miljonairsvrouw Gerda Basse (66) uit Leer is gevonden.

Een wandelaar stuitte zondagmiddag in een bos bij Seevetal, Landkreis Harburg, op de stoffelijke resten van de vrouw. De lichaamsdelen lagen verstopt onder een bladerdek.

Uit autopsie is gebleken dat het om het lichaam van Basse gaat. Onduidelijk is nog hoe de vrouw om het leven is gebracht. Zeker is dat er een misdrijf in het spel is. Dat heeft Katja Paulke, woordvoerder van het openbaar ministerie in Aurich, gistermiddag bekend gemaakt.

De mysterieuze verdwijning van de galeriehoudster heeft OstFriesland maandenlang bezig gehouden.

Verdachte

In november werd een 55-jarige verdachte opgepakt. Hij heeft bekend het lichaam in een auto te hebben vervoerd, maar ontkent de vrouw te hebben gedood. De vrouw werd vrijwel zeker om het leven gebracht in haar café/galerie in Jemgum. Daarna werd ze vervoerd in haar grijze Jaguar.

De verdachte heeft de politie aangegeven het lichaam langs de A1 tussen Bremen en Hamburg te hebben verstopt. Ondanks talloze onderzoeken langs de A1 werd het lichaam niet door de politie gevonden.

De verdachte was een bekende van Basse. Hij huurde de villa van de miljonairsvrouw. Begin van dit jaar werd het politieteam dat zich bezighield met de zaak wegens gebrek aan aanknopingspunten ontbonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.