Lichtweek Wedde van start met optocht

De traditionele Lichtweek werd maandag weer geopend in Wedde. De officiële handeling werd verricht door burgemeester Janneke Snijder van de gemeente Bellingwedde.

Dat gebeurde nadat een optocht van praalwagens door het dorp was gegaan.

De Lichtweek in Wedde is de oudste feestweek in de regio. Hij wordt voor de 58ste keer gehouden. Het thema van de optocht was gisteren uiterst toepasselijk, namelijk licht. Vandaar dat de stoet, om de sfeer te optimaliseren, in de avonduren door het dorp trok. De start was aan de Lageweg en van daaruit gingen de wagens via de Hoofdweg, de Oostersingel en de Esweg naar de feesttent.

Het was wel wat aanpassen geblazen omdat Wedde al een tijdje ‘op de schop’ is. De wegen werden gepasseerd voor zover zij vrij van obstakels waren. De organisatie wist uiteraard van tevoren dat er nog aan de wegen in het centrum gewerkt wordt, maar een beetje spannend was het wel.

De Lichtweek is een overblijfsel van de vroegere oogstfeesten, die door de boeren gehouden werden nadat de oogst was binnengehaald. Als een van de weinige dorpen houdt Wedde die traditie dus al bijna zestig jaar in ere.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.