Liesbeth van Tongeren niet op kandidatenlijst GroenLinks

Liesbeth van Tongeren staat niet op de concept-kandidatenlijst van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Dat meldt ze op Facebook.

Het Kamerlid schrijft dat ze zich ruim zes jaar met volle overtuiging voor GroenLinks heeft ingezet. „Ik kijk met plezier terug op mijn werkzaamheden in die periode, maar wel getemperd door het besef dat groen beleid nog steeds te wensen overlaat en daar voor opkomen zeer noodzakelijk is.”

Gaswinning

Van Tongeren zit sinds 2010 in de Tweede Kamer en was de afgelopen jaren actief in het gaswinningsdossier. Ze was vaak in Groningen te vinden en leverde veelvuldig kritiek op VVD-minister Henk Kamp en de NAM. Ze strijdt tegen fossiele brandstoffen en zet zich in voor de overstap naar duurzame energiebronnen. Voordat ze Kamerlid werd, was ze directeur van Greenpeace.

Toekomst

Wat Van Tongeren na de verkiezingen gaat doen, weet ze nog niet. „Ik heb nog geen concrete toekomstplannen maar zal me blijven inzetten voor groene zaken en sociale rechtvaardigheid. Na een roerige periode voert Jesse (Klaver, red.) de partij een nieuwe fase in en ik wens hem en zijn hopelijk, door forse zetelwinst, grote nieuwe fractie veel succes.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.