LijnBelBusjes krijgen jaar respijt

De 13 LijnBelBussen in Groningen en Drenthe, die in december zouden worden geschrapt, krijgen mogelijk een jaar respijt. Het OV-bureau houdt ze in afwachting van lokale reddingspogingen nog een jaar open, als de betrokken gemeenten dat willen.

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling die het OV-bureau woensdag heeft gepresenteerd. Voor LijnBelBus 811 tussen Vlagtwedde, Bellingwolde en Bad Nieuweschans (archieffoto) hebben de betrokken gemeenten en de stichting Op-Stap Bus Oost-Groningen een oplossing bedacht met vrijwillige chauffeurs.

Het OV-bureau zegt wille alle gemeenten de gelegenheid geven een alternatief te bedenken. Ze zijn druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe vervoerpoot, Publiek Vervoer. Daarmee willen ze vanaf 2018 gezamenlijk alle soorten vervoer, behalve het openbaar vervoer, regelen.

In de praktijk zal dat een combinatie worden van leerlingenvervoer, zorgvervoer, wmovervoer, regiotaxi, ouderenbusjes. In de aanloop naar dat systeem mogen de LijnBelBussen blijven. Ze worden alsnog geschrapt als betrokken gemeenten er toch geen been in zien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.