Lijnbus uit Groningen, Assen en Hoogeveen naar de wintersport

Na de nationale intercitybuslijnen die vorige week gingen rijden, start Flixbus 23 december een lijndienst van intercitybussen naar de wintersport.

De bussen vertrekken tot begin april van woensdag tot en met zondag om 16 uur uit Groningen en rijden via Assen, Hoogeveen, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen naar München. Assen, Hoogeveen en Zwolle zijn voor het eerst op het internationale Flixbus netwerk aangesloten.

In Duitsland stoppen de bussen nog in Mönchengladbach en Bonn. In München is een grote overstapplek naar 37 wintersportbestemmingen in Duitsland en Oostenrijk. Behalve de touringcar uit Groningen komen daar veel meer bussen uit Nederland, België en Duitsland samen, onder meer uit Den Haag, Maastricht en Amsterdam. Die stoppen op andere plekken in Duitsland.

De kosten voor een rit naar de wintersport bedragen tussen 34 en 42 euro, afhankelijk van de bestemming. Wintersporters mogen gratis hun ski's of een snowboard meenemen. De terugreis is op dezelfde manier geregeld met een overstap in München. Volgens Flixbus is de dienstregeling volledig toegespitst uitgekiend voor de wintersport. De bus uit Groningen wordt gereden door Lanting Reizen uit Hoogeveen. Die rijdt ook bestaande internationale en nationale buslijnen voor Flixbus.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.